1. dan:
Jedan kilogram naranči (cijele sa korom) staviti u posudu i politi s toliko vode da ih prekrije. Staviti šaku soli, promiješati, poklopiti i ostaviti da tako stoje 24 sata.
2. dan:
Baciti vodu, naranče dobro oprati i narezati na sitne kockice. Staviti 8 dekagrama limunske kiseline i preliti s 2 litre vode. Povremeno pomiješati. Ponovno ostaviti da odstoji 24 sata.
3. dan:
Naranče staviti kuhati 30 minuta na laganoj vatri. Maknuti s peći da se malo ohladi. Mlako izmiksati mikserom za frape. U međuvremenu staviti u lonac 8 litara vode i 1 kilogram šećera da prokuha, to malo ohladiti i sve spojiti i promiješati. Toplo ulijevat u boce i hladno zatvoriti.
3 naranče s korama
40 dekagrama mrkve
5 dekagrama limunske kiseline
To kuhati u malo vode 30-40 minuta.
Jedan kilogram šećera kuhati sa 8 litara vode, kuhati naranče, mrkvu i kiselinu posebno sa malo vode. Kada se to ohladi, izmiksati i u hladnu vodu dodaj tu masu.
Nema komentara:
Objavi komentar