MAĐARICA
Mađarica |
TIJESTO:
60 dekagrama brašna
10 dekagrama masti
20 dekagrama šećera
1 vanilin šećer
2 cijela jajeta
1 prašak za pecivo
malo soli
Brašno i mast dobro izmutiti, sodati sve ovo ostalo i zamjesi mekano. Razdjeliti na 5 dijelova i peći na okrenutim kalupu.
KREMA:
1 litra mlijeka
5 žlica brašna
3 žlice kakaa
15 dekagrama šećera
25 dekagrama margarina
10 dekagrama šećera
malo ruma
Šećer, brašno i kakao razmutiti u malo mlijeka i ukuhati u ostatak mlijeka. Skuhanu smjesu ohladiti i dodati margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu i rumom. Kremom premazivati kore i opteretiti kolač do idućeg dana. Kolač preliti glazurom od čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar