Kremasti kolač koji je meni najbolji

Najdraži kremasti kolač mi je mađarica. Sigurni ste već puno puta čuli za taj kolač. Ispecite i uvjerite se sami da je jako ukusan.


MAĐARICA
Mađarica

TIJESTO:                                                  
60 dekagrama brašna
10 dekagrama masti
20 dekagrama šećera
1 vanilin šećer
2 cijela jajeta
1 prašak za pecivo
malo soli

Brašno i mast dobro izmutiti, sodati sve ovo ostalo i zamjesi mekano. Razdjeliti na 5 dijelova i peći na okrenutim kalupu.


KREMA:
1 litra mlijeka
5 žlica brašna
3 žlice kakaa
15 dekagrama šećera
25 dekagrama margarina
10 dekagrama šećera
malo ruma

Šećer, brašno i kakao razmutiti u malo mlijeka i ukuhati u ostatak mlijeka. Skuhanu smjesu ohladiti i dodati margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu i rumom. Kremom premazivati kore i opteretiti kolač do idućeg dana. Kolač preliti glazurom od čokolade.


Nema komentara:

Objavi komentar