TORTICE
Tortice (sa čokoladnom kremom) |
TIJESTO:
14 dekagrama margarina
20 dekagrama brašna (malo praška za pecivo)
7 dekagrama šećera
1 jaje
2 reda čokolade
limunova korica
miris vanilije
KREMA:
3 decilitra mlijeka
3 žlice brašna
15 dekagrama šećera
2 jaja
U hladno umješati 15 dekagrama margarina
Sve sastojke za tijesto izmješati i valjkom izvaljati na željenu duljinu. Uzeti modlicu u obliku kruga i izrezati tijesto njome. Staviti tijesto peći. Dok se tijesto peće, pomiješati sastojke koji su potrebni za kemu (ako želite čokoladnu kremu dodajte čokolade). Kada sve to pomiješamo i kada se tijesto ispeće, početi tijesto mazati. Uzeti jedan kružić tijesta, na njega nanjeti kremu i poklopiti. Kada sve namažemo napraviti glazuru. Rastopiti čokoladu s malo mlijeka i margarina. Kada se čokolada rastopi površnu svake tortice preliti njome. Ohlađeno poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar